Η Διάθλαση διαθέτει τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων με σκοπό τη σαφή διάγνωση παθήσεων του οφθαλμού.

Ο Ιατρός, με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενό του, εκτελεί και γνωματεύει τις συγκεκριμμένες εξετάσεις με στόχο την άμεση αντιμετώπιση και θεραπεία κάθε οφθαλμολογικού προβλήματος.

Ενημερωθείτε με συντομία για κάθε μια εξέταση από ακολουθεί. Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου μας είναι κοντά σας για να απαντήσουν με λεπτομέρεια σε κάθε απορία σας. 

 

HUMPHREY 74

Τα οπτικά πεδία είναι η κύρια εξέταση για τη διάγνωση και την παρακολούθηση του γλαυκώματος. Είναι ανώδυνη εξέταση, δεν χρειάζεται προετοιμασία και ο συνήθης χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 30 λεπτά.

 

ORBSCAN & PENTACAM

Η τοπογραφία του κερατοειδούς είναι μια ειδική εξέταση όπου μέσα από μία σειρά έγχρωμων χαρτών (Axial Map, Tangential Map, Elevation Map, Refractive Map) ο οφθαλμίατρος παίρνει στοιχεία που αφορούν τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά χαρακτηριστικά της καμπυλότητας του κερατοειδή.

 

NIDEK UP1000 – TOMEY SP100 - QUANTEL

Η παχυμετρία του κερατοειδούς είναι μια ειδική εξέταση στην οποία μετράται το πάχος του κερατοειδή. Η αξία της παχυμετρίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη τόσο στην εκτίμηση του γλαυκώματος όσο και στην προεγχειρητική εξέταση των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε διαθλαστική επέμβαση.

 

CIRRUS ZEISS

Η Οπτική Τομογραφία – ΟCT είναι μία μη επεμβατική μέθοδος τομογραφικής απεικόνισης της δομής του αμφιβληστροειδούς δίνοντας τη δυνατότητα in vivo οπτικής βιοψίας του εξεταζόμενου ιστού.

 

HEIDELBERG RETINA TOMOGRAPHY 3

Η τομογραφία των οπτικών θηλών (HRT) είναι μια μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος όπου καταγράφονται και αναλύονται τρισδιάστατες εικόνες του προσθίου και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού.

 

OCULAR RESPONSE ANALYZER – REICHERT

H μέτρηση της κερατοειδικής υστέρησης του οφθαλμού - Οcular Response Analyser (ΟRA) είναι το μοναδικό ιατρικό μηχάνημα που μετρά τα μηχανικά χαρακτηριστικά του κερατοειδούς και προσφέρει στο χειρουργό υψηλή ασφάλεια στον προεγχειρητικό έλεγχο των διαθλαστικών επεμβάσεων για την πρόληψη της μετεγχειρητικής εκτασίας.

 

FF450-VISUPAC ZEISS

Η φλουοραγγειογραφία είναι μια διαγνωστική μέθοδος όπου με τη χρήση ειδικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής λαμβάνουμε μία σειρά φωτογραφιών του αμφιβληστροειδούς.

 

FF450-VISUPAC ZEISS

Για την καλύτερη απεικόνιση των αγγείων του χοριοειδούς απαιτείται η ειδική εξέταση της αγγειογραφίας με ινδοκυανίνη.

 

IOL master - ZEISS

Ενα σύγχρονο και ακριβές όργανο μέτρησης του αξονικού μήκους του οφθαλμού και υπολογισμού της ισχύος του ενδοφθαλμίου φακού κατά την προεγχειρητική μελέτη του καταρράκτη και των διαθλαστικών επεμβάσεων αποτελεί η οπτική βιομετρία – IOL Master.

 

TOPCON SP2000P

Η ενδοθηλιοσκόπηση είναι μια ειδική εξέταση όπου με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ο οφθαλμίατρος έχει τη δυνατότητα της απευθείας εικόνας του ενδοθηλίου του οφθαλμού και της μέτρησης του αριθμού των κυττάρων του.

 

Αυτόματο διαθλασίμετρο Plusoptix

Η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός δεν είναι δυστυχώς προνόμιο μόνο των ενηλίκων. Mε το παιδικό διαθλασίμετρο Plusoptix, χωρίς επαφή με το μικρό παιδί, δίνεται η δυνατότητα μέτρησης της οπτικής οξύτητας.

H κορομέτρηση είναι μια ειδική εξέταση κατά την οποία εκτιμάται το μέγεθος της κόρης του οφθαλμού.

 

OPTEC 6500P

Τo τεστ για την μέτρηση της αντίληψης της χρωματικής αντίθεσης (Contrast Censitivity Test) βαθμολογεί την ικανότητα κάποιου να διακρίνει αντικείμενα σε σχέση με το μέγεθος και την χρωματική τους αντίθεση σε συγκεκριμένο πλαίσιο (background).

 

EYE CUBED ellex

Το Α΄ & Β΄ υπερηχογράφημα αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για τη δυσδιάστατη απεικόνιση του οπτικού νεύρου, των εξόφθαλμων μυών και του βολβού του οφθαλμού.

Toνομέτρηση είναι η μέτρηση του τόνου δηλαδή της πίεσης του οφθαλμού.

Για τη συγκεκριμένη εξέταση χρησιμοποιούνται τόσο τονόμετρα επιπέδωσης όσο και τονόμετρα αέρος. Οι φυσιολογικές τιμές της ενδοφθαλμίου πιέσεως συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 12-22 mmHg.