ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΘΛΑΣΗ
elenfrdeitptrues

Οι διαθλαστικές επεμβάσεις για την διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού έχουν γίνει πλέον ρουτίνα, με αποτελέσματα που πλησιάζουν το 100% της οράσεως δηλαδή καλύτερη οπτική οξύτητα από φακούς επαφής και λιγότερους κινδύνους.

Η πρεσβυωπία μέχρι τώρα διορθώνεται με τη μέθοδο monovision δηλαδή με τη μέθοδο lasik, διορθώνουμε το πρωτεύων μάτι να βλέπει μακριά και το δευτερεύων κοντά, με μία διαφορά περίπου 1,5 διοπτριών για να βλέπει κοντά. Με αυτό το τρόπο κάποιος μπορεί ανάλογα με την ηλικία του να μη χρησιμοποιεί γυαλιά στο 80% των ασχολιών του.

Η εξέλιξη ήρθε με το KAMRA Vision που είναι ένα inlay (πρόθεση) ένας μικροσκοπικός φακός με ειδική κατασκευή που με τη βοήθεια του Femto laser μπορούμε να τον τοποθετήσουμε εντός του κερατοειδούς. Η τεχνολογία του Femto

laser μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εντός δευτερολέπτων μία θήκη στο κερατοειδή και εκεί τοποθετούμε το inlay.

Αυτό γίνεται στο δευτερεύοντα οφθαλμό δηλαδή αυτόν που έχει ο οργανισμός για να βλέπει κοντά. Το πλεονέκτημα του Kamra είναι ότι ο οφθαλμός που τοποθετείτε το Inlay μπορεί να βλέπει κοντά σαν να φοράει γυαλί +2,50 περίπου οπότε καλύπτει και ηλικίες 45-60 ετών και ο οφθαλμός αυτός βλέπει επίσης και μακριά σαν pin hole δηλαδή σαν διάφραγμα φωτογραφικής μηχανής.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 5-8 λεπτά είναι ακίνδυνη και αναστρέψιμη γιατί μπορούμε όποτε θέλουμε να αφαιρέσουμε το Inlay.

Τα πρώτα περιστατικά έχουν αρχίσει να γίνονται στην Αθήνα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επομένως η διόρθωση της πρεσβυωπίας με τις δύο αυτές μεθόδους είναι γεγονός.

Οι ασθενείς που έρχονται για διαθλαστικές επεμβάσεις έχουν πάντοτε υπερβολικές απαιτήσεις δηλαδή η όραση τους να είναι τέλεια για μακριά και τέλεια για κοντά χωρίς γυαλιά. Δυστυχώς η επέμβαση δεν διορθώνει τις αλλοιώσεις του βυθού, οπότε μετά την επέμβαση ο ασθενείς αποκτά την καλύτερη δυνατή όραση όπως θα ήταν όταν φορούσε την πλήρη διόρθωση με γυαλιά. Όταν ο ασθενής είναι σε ηλικία μέχρι 42-43 ετών μπορεί εφόσον υποβληθεί σε eximer laser να βλέπει τέλεια μακριά και τέλεια κοντά, εάν δεν έχει άλλη πάθηση.

Μετά όμως που αρχίζει η πρεσβυωπία θα χρειάζεται γυαλιά για διάβασμα ασχέτως αν έχει ή δεν έχει χειρουργηθεί. Δεν μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα και με τα δύο μάτια κοντά και μακριά. Αυτό που μπορούμε να διορθώσουμε με το monovision ή με το inlay (kamra) είναι ουσιαστικά μία όχι στερεοσκοπική όραση που θα του καλύπτει ανάλογα με τις ανάγκες του το 80-95 %. Δηλαδή εάν είναι οδηγός για παράδειγμα, ή πιλότος σε αεροπλάνου και πρέπει να βλέπει στερεοσκοπικά 100% η μέθοδος δεν ενδείκνυται. Εάν πάλι πρέπει να βλέπει κοντά στερεοσκοπικά 100% εάν είναι χειρουργός πάλι θα τον καλύπτει μερικώς. Γι’ αυτό πρέπει να συζητήσει με το γιατρό του αν αυτό που θα γίνει είναι αυτό που θέλει και τον καλύπτει πλήρως.

Αλλά η μέθοδος για μια νοικοκυρά και για την πλειονότητα των ανθρώπων που πάρα πολλοί δεν θέλουν να φοράνε γυαλιά που διαβάζουν μέχρι μία ώρα την ημέρα και οδηγούν σπάνια μεγάλα ταξίδια το βράδυ είναι ιδανική.

Πάντως ο οφθαλμίατρος έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την μακρινή ή την κοντινή όραση με retreatment σε ασθενείς που μετά την επέμβαση θα θέλανε να βλέπανε λίγο καλύτερα μακριά ή κοντά. Πάντα όμως η καλύτερη όραση για μακριά είναι εις βάρος της κοντινής ή της μακρινής όρασης αντίστοιχα.

Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τον ασθενή ξανά 20 ετών.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας (210)6855041-2 ή (210)3611275, (210)3610252 και προγραμματίστε την επίσκεψή σας! 

http://diathlasi.gr   info@diathlasi.gr