ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΘΛΑΣΗ
elenfrdeitptrues

Η χειρουργική επέμβαση είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του καταρράκτη και δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απομάκρυνση του θολού φυσικού φακού του ματιού και η αντικατάστασή του από έναν, μόνιμα τοποθετούμενο, τεχνητό, ενδοφθάλμιο φακό.

Παλαιότερα ίσχυε η αντίληψη ότι ο καταρράκτης πρέπει να είναι «ώριμος» για να χειρουργηθεί. Σήμερα, με την αλλαγή της εγχειρητικής τεχνικής, η αντίληψη αυτή πλέον δεν ισχύει.

Έτσι, ο καταλληλότερος χρόνος για να χειρουργηθείτε είναι αυτός κατά τον οποίο τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την όρασή σας, εξαιτίας του καταρράκτη,επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η επέμβαση του καταρράκτη είναι ολιγόλεπτη και γίνεται με τοπική αναισθησία (σταγόνες). Αυτό σημαίνει ότι είστε ξύπνιος κατά τη διάρκεια της επέμβασης, χωρίς να αισθάνεσθε καθόλου πόνο.

Ο χειρουργός χρησιμοποιώντας μικροσκόπιο, μέσα από μια πολύ μικρή τομή, με τη βοήθεια υπερήχων, θρυμματίζει και αφαιρεί το φυσικό φακό του ματιού. Στη συνέχεια τοποθετεί το νέο τεχνητό φακό στην ίδια φυσική μεμβράνη –το περιφάκιο- που στήριζε και πριν το φακό σας. Στην επέμβαση δε χρησιμοποιούνται ράμματα και μετά την επέμβαση το μάτι παραμένει ανοικτό χωρίς επιδέσμους.

Ο συνολικός χρόνος παραμονής σας στην κλινική είναι μία έως δύο ώρες και μετά την επέμβαση δεν υπάρχει ανάγκη παραμονής σας στην κλινική. Η επάνοδος της όρασής σας είναι σχεδόν πλήρης από την επόμενη ημέρα και μπορείτε να επιστρέψετε σύντομα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Σήμερα, οι τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της οφθαλμολογίας και οι προηγμένες τεχνικές στη χειρουργική του καταρράκτη έχουν συμβάλλει ώστε η επέμβαση του καταρράκτη να θεωρείται ως μια από τις ασφαλέστερες και επιτυχέστερες επεμβάσεις στο χώρο της υγείας.

System.String[]

Επικοινωνήστε μαζί μας (210)6855041-2 ή (210)3611275, (210)3610252 και προγραμματίστε την επίσκεψή σας! 

http://diathlasi.gr   info@diathlasi.gr