ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΘΛΑΣΗ
elenfrdeitptrues

Αυτό βασικά εξαρτάται από τί ακριβώς έχουμε. Μυωπία – αστιγματισμό – υπερμετρωπία – πρεσβυωπία – μεγάλες μυωπίες πάνω από 10 βαθμούς ή κερατόκωνο.

Ρόλο παίζει και η ηλικία πρέπει ο ασθενής για να κάνει διαθλαστικές επεμβάσεις να είναι πάνω από 20 ετών.

Βασικά ο πιο απλός τρόπος είναι οι φακοί επαφής. Οι μαλακοί φακοί επαφής διορθώνουν όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες μυωπία, αστιγματισμό, υπερμετρωπία εκτός τον κερατόκωνο.

Υπάρχουν οι μηνιαίοι φακοί (αλλαγή κάθε μήνα) ή οι ετήσιοι (αλλαγή κάθε χρόνο).

Υπάρχουν επίσης και οι ημερήσιοι φακοί επαφής γι αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αποστειρωτικά διαλύματα.

Ο κερατόκωνος για να διορθωθεί απαιτεί σκληρούς φακούς επαφής. Είναι λίγο πιο δύσκολοι στη χρήση, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι δίνουν καλύτερη όραση από τους μαλακούς και επιπλέον έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι ειδικοί φακοί που διορθώνουν την επιφάνεια του κερατοειδούς γιατί έχουν δική τους κυρτότητα. Μπορούμε ένα κερατόκωνο να τον σταθεροποιήσουμε με Cross leankin και μετά να χρησιμοποιήσουμε κερατοκωνικούς φακούς με αποτέλεσμα πολύ καλή όραση.

Εκτός από τους φακούς επαφής γιατί και οι φακοί επαφής δημιουργούν προβλήματα όπως μολύνσεις ερεθισμούς, ξηροφθαλμία, διακυμάνσεις οράσεως. Ο καλύτερος τρόπος είναι η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με eximer laser.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι το PRK και το Lasik. Τα αποτελέσματα είναι άριστα και σταθερά και πρέπει να γίνονται οι επεμβάσεις αυτές σε ασθενείς σε ηλικίες πάνω από 20 ετών.

Μπορούμε να διορθώσουμε αρκετά μεγάλες μυωπίες θα έλεγα μέχρι 10 βαθμούς, υπερμετρωπίες και αστιγματισμούς με πολύ καλά αποτελέσματα. Η διόρθωση μεγάλων μυωπιών πάνω από 10 βαθμούς εξαρτάται από το πάχος του κερατοειδούς δηλαδή αν έχουμε ένα παχύ κερατoειδή μπορούμε να διορθώσουμε μεγαλύτερες μυωπίες γιατί με την επέμβαση λεπταίνουμε λίγο τον κερατoειδή. Με τις επεμβάσεις αυτές, μπορούμε να διορθώσουμε και πρεσβυωπία σε ασθενείς άνω των 45 ετών με τη μέθοδο Monovision.

Τί είναι το monovision? Ο οργανισμός έχει δύο οφθαλμούς ο πρωτεύων οφθαλμός χρησιμοποιείται για την μακρινή όραση και ο δευτερεύων για την κοντινή. Επομένως ο γιατρός διορθώνει τον δυνατότερο οφθαλμό για την μακρινή όραση και τον άλλο οφθαλμό για την κοντινή, αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη και η απλούστερη για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι διορθώσεως της πρεσβυωπίας με εμφυτεύματα τα οποία τα βάζομε εντός του κερατοειδούς και σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής έχει πολυεστιακή όραση. Επίσης κάνοντας μία επέμβαση καταρράκτη έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε στον ασθενή monovision ή να χρησιμοποιήσουμε πολυεστιακούς ενδοφακούς.

Σε πολύ υψηλές μυωπίες και πολύ μεγάλους αστιγματισμούς εάν το πάχος του κερατοειδούς είναι μικρό και δεν μπορούμε να διορθώσουμε με laser μπορούμε να τοποθετήσουμε εντός του οφθαλμού ειδικό διορθωτικό φακό που διορθώνει όλη τη μυωπία ή την υπερμετρωπία ή τον αστιγματισμό.

Επομένως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγή κανένας από τα γυαλιά του. Η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας του Fempto & Eximer Laser μας δίνουν τη δυνατότητα να διορθώνουμε εύκολα, ανώδυνα και σε πολύ μικρό χρόνο (10 λεπτά) όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες.

Ασφαλώς απαιτείται λεπτομερής οφθαλμολογική μελέτη για τη χάραξη της τεχνικής που θα χρησιμοποιήσουμε και οφθαλμίατρος που ασχολείται και έχει εκπαιδευτεί στη διαθλαστική χειρουργική.

Επικοινωνήστε μαζί μας (210)6855041-2 ή (210)3611275, (210)3610252 και προγραμματίστε την επίσκεψή σας! 

http://diathlasi.gr   info@diathlasi.gr