ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΘΛΑΣΗ
elenfrdeitptrues

Η βλεφαρίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονή των βλεφάρων. Είναι συχνό πρόβλημα στα παιδιά και στους μεγάλους και παρουσιάζεται με πρήξιμο, φαγούρα και φλεγμονή στα βλέφαρα. Υπάρχουν δύο τύποι βλεφαρίτιδως η σμηγματοειδής ( κάτι σαν πιτυρίδα στα Το εξωτερικό τμήμα του βλεφάρου αποτελείται από δέρμα ενώ το εσωτερικό έχει τον επιπεφυκότα ένα λιπαρό υγρό ιστό. Αδένας και μυς είναι μεταξύ του δέρματος και του επιπεφυκότος. Στην άκρη του ιστού είναι οι βλεφαρίδες, που επηρεάζονται πιο πολύ από Η σμηγματογόνος βλεφαρίτιδα συνδυάζεται και με την πιτυρίδα στα μαλλιά, έχει σχέση με την ακμή (δερματική πάθηση) η οποία επηρεάζει το πίσω μέρος των αυτιών, το Στην σμηγματογόνο βλεφαρίτιδα οι αδένες των βλεφάρων παράγουν μεγάλη ποσότητα λίπους και δακρύων τα οποία φυσιολογικά προστατεύουν και λιπαίνουν τον οφθαλμό. 

Διάφορες αιτίες όπως ορμόνες, διατροφή, υγιεινή, αρρώστιες, στρες, παίζουν ρόλο. 

Τα συμπτώματα της σμηγματοειδούς βλεφαρίτιδας είναι χαρακτηριστική ερυθρότητα στα βλέφαρα με άσπρα στίγματα σαν κερί που κολλάνε στις βλεφαρίδες.

Η σταφυλοκοκκική βλεφαρίτης είναι πιο σοβαρή κατάσταση η οποία συχνά αρχίζει στη παιδική ηλικία και φτάνει μέχρι την ενηλικίωση. Οφείλεται στον σταφυλόκοκκο (aureus) Η θεραπεία της βλεφαρίτιδας είναι κουραστική και απαιτεί χρόνο και υπομονή. Το να έχουμε πολύ καθαρά βλέφαρα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη θεραπεία. Τα βλέφαρα πρέπει να καθαρίζονται με διάλυμα που αποτελείται από ένα μέρος παιδικού σαμπουάν και είκοσι μέρη νερό, πρωί και βράδυ.

Σε σοβαρές περιπτώσεις αντιβιοτικές σταγόνες είναι χρήσιμες για να ελέγξουμε τη νόσο. 

Η θεραπεία με σταγόνες κορτιζόνης βοηθάει στα συμπτώματα ελαττώνει την φαγούρα και τη φλεγμονή. Αλλά η μακρά θεραπεία με κορτιζόνη μπορεί να έχει επιπλοκές (παρενέργειες). Τα θερμά επιθέματα βοηθούν πάρα πολύ. Η θερμότητα διευρύνει τα αγγεία και τους πόρους και αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία και την επούλωση. Επίσης οι πόροι λόγω διαστολής αδειάζουν από το λίπος. Τα σαμπουάν για τη πιτυρίδα βοηθούν στη σμηγματοειδή βλεφαρίτιδα. Όταν ελεγχτεί η οξεία φάση της βλεφαρίτιδος μετά ο καθαρισμός των βλεφάρων και η χρήση ειδικών αλοιφών ίσως είναι αρκετό για τον έλεγχο της κατάστασης. Η βλεφαρίτιδα είναι συνεχές πρόβλημα και είναι δύσκολο να Εν τούτοις με τη θεραπεία και τη συνεργασία του ασθενούς μπορεί να ελεγχθεί. Η πρόσληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Η συχνή εξέταση των οφθαλμών μπορεί να προλάβει κάθε πάθηση. Προβλήματα στα μάτια μπορούν να συμβούν σε κάθε ηλικία και τα συμπτώματα από μερικές παθήσεις αργούν να εκδηλωθούν και όταν δώσουν κάποιο σύμπτωμα στον ασθενή μπορεί να είναι αργά και να έχει γίνει ζημιά στους οφθαλμούς.

Επομένως η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων προλαμβάνει την απώλεια οράσεως. Εάν κάποιος έχει τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδος ή άλλα προβλήματα οράσεως πρέπει να κάνει μια πλήρη οφθαλμολογική εξέταση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας (210)6855041-2 ή (210)3611275, (210)3610252 και προγραμματίστε την επίσκεψή σας! 

http://diathlasi.gr   info@diathlasi.gr